ΗΠΑ: Εξετάζονται νέοι κανόνες για τα ντιμπέιτ μετά το «φιάσκο» Τραμπ - Μπάιντεν

ΗΠΑ: Εξετάζονται νέοι κανόνες για τα ντιμπέιτ μετά το «φιάσκο» Τραμπ - Μπάιντεν

Στον απόηχο της χαοτικής τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ, η ανεξάρτητη επιτροπή, που είναι επιφορτισμένη με την οργάνωση των προεκλογικών ντιμπέιτ ανακοίνωσε ότι εξετάζει επιπρόσθετα μέτρα, με στόχο να "διατηρηθεί η τάξη" στις δύο επόμενες συναντήσεις των δύο αντιπάλων.

"Το ντιμπέιτ κατέστησε σαφές το γεγονός ότι θα πρέπει να προστεθεί ένα επιπλέον πλαίσιο στη μορφή των επόμενων τηλεμαχιών, προκειμένου να διασφαλιστεί μια πιο δομημένη συζήτηση", τονίζει σε ένα δελτίο τύπου η ανεξάρτητη επιτροπή.

Αγνοώντας τους κανόνες, οι υποψήφιοι -κυρίως ο Τραμπ που είναι συνηθισμένος στις έντονες αντιπαραθέσεις-διέκοπταν επανειλημμένα ο ένας τον άλλο, ανταλλάσσοντας χλευασμούς και προσωπικές επιθέσεις, χωρίς ο συντονιστής του ντιμπέιτ Κρις Γουάλας του Fox News, να μπορεί να τους εμποδίσει. 

Σε κάποιο σημείο μάλιστα, ο Τραμπ επιτέθηκε στον συντονιστή λέγοντας του "Υποθέτω ότι κάνω ντιμπέιτ μαζί σου, όχι με αυτόν (Μπάιντεν). Αλλά αυτό είναι εντάξει, δεν με εκπλήσσει".

Η επιτροπή "σκοπεύει να διασφαλίσει ότι τα επιπρόσθετα εργαλεία για να διατηρηθεί η τάξη θα εφαρμοστούν στις επόμενες τηλεμαχίες", που έχουν προγραμματιστεί για τις 15 και 22 Οκτωβρίου, επισημαίνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με φόντο την ανακοίνωση της επιτροπής, η καμπάνια του Τραμπ ήδη εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της κάνοντας λόγο "για αλλαγή των κανόνων ώστε να ευνοηθεί ο Μπάιντεν". Από την πλευρά των Δημοκρατικών δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο, ωστόσο αρκετοί προτρέπουν τον πρώην αντιπρόεδρο να μην λάβει μέρος στις επόμενες αναμετρήσεις ως "ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στη συμπεριφορά του Τραμπ".