ΗΠΑ: Αίτημα στο Πεντάγωνο για κατασκευή 435 χλμ τείχους στα σύνορα με Μεξικό

ΗΠΑ: Αίτημα στο Πεντάγωνο για κατασκευή 435 χλμ τείχους στα σύνορα με Μεξικό

Ένα νέο αίτημα από την κυβέρνηση Τραμπ προκειμένου να κατασκευάσει περίπου 435 χιλιόμετρα τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ αξιολογεί το οικονομικό κόστος, αλλά και τις δυνατότητες κατασκευής που έχει, έλαβε το αμερικανικό Πεντάγωνο σύμφωνα  με χθεσινή δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου του αμερικανικού ΥΠΑΜ.

Όπως μετάδωσε το Reuters η αποκάλυψη αυτή διαμορφώνει το πολιτικό σκηνικό για μία ακόμη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Πενταγώνου και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.

Οι Δημοκρατικοί έχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων και είναι αντίθετοι στην αναδιανομή δισεκατομμυρίων δολαρίων από αμυντικές δαπάνες και την διάθεσή τους, για την κάλυψη του οικονομικού κόστους κατασκευής του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος Τραμπ έχει υποσχεθεί προεκλογικά από το 2016 την κατασκευή του αναφερόμενου τείχους, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου που μίλησε ανώνυμα, δήλωσε ότι η αξιολόγηση που κάνει το πεντάγωνο είναι πιθανό να έχει διάρκεια δύο εβδομάδων και διευκρίνισε ότι ένα προηγούμενο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για την κατασκευή του τείχους καλύφθηκε μόνο μερικώς από το Πεντάγωνο, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.