Ινδονησία: Στους 844 οι νεκροί από τον σεισμό των 7,5R και το τσουνάμι - Έκκληση για διεθνή βοήθεια

Ινδονησία: Στους 844 οι νεκροί από τον σεισμό των 7,5R και το τσουνάμι - Έκκληση για διεθνή βοήθεια

Έκκληση για παροχή διεθνούς βοήθειας απηύθυνε σήμερα η κυβέρνηση της Ινδονησίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό των 7,5 Ρίχτερ και το τσουνάμι των έξι μέτρων που έπληξαν την Κελέβη -νήσο γνωστή επίσης ως Σουλαουέσι- με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 844 άνθρωποι.

Δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμοί διαβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα να προσφέρουν βοήθεια στην κυβέρνηση στην Τζακάρτα, που είναι αντιμέτωπη με μια μείζονα καταστροφή. Την προθυμία τους να προσφέρουν βοήθεια εξέφρασαν ήδη οι κυβερνήσεις διαφόρων χωρών, μεταξύ άλλων της Ταϊλάνδης και της Αυστραλίας.

δζ

Οι αρχές άρχισαν μια εσπευσμένη επιχείρηση διανομής τροφίμων, πόσιμου νερού και ειδών πρώτης ανάγκης στην Κελέβη, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθεί κι άλλο καθώς τα σωστικά συνεργεία κινούνται προς απομακρυσμένες και δύσκολα προσβάσιμες περιοχές. Τα νέα στοιχεία που προστίθενται για τις συνέπειες της φυσικής καταστροφής προκαλούν φρίκη, όπως η είδηση για τον θάνατο 34 παιδιών σε χριστιανικό οικοτροφείο.

Δεκάδες άνθρωποι αναφέρθηκαν να παγιδευτούν στα ερείπια πολλών ξενοδοχείων και ένα εμπορικό κέντρο στη μικρή πόλη Παλού, 1.500 χλμ. Βορειοανατολικά της Τζακάρτα, ενώ εκατοντάδες άλλα φοβούνται ότι έχουν ταφεί σε κατολισθήσεις που κατέλαβαν χωριά.

ΦΔΖ