7ος χρόνος, ημέρα 2155η
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ινδία: Προχωρά στην αγορά 30 drone από τις ΗΠΑ για να ενισχυθεί απέναντι σε Κίνα, Πακιστάν

Ινδία: Προχωρά στην αγορά 30 drone από τις ΗΠΑ για να ενισχυθεί απέναντι σε Κίνα, Πακιστάν

Η Ινδία σχεδιάζει να αγοράσει 30 οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τις ΗΠΑ για να ενισχύσει τη θαλάσσια και χερσαία άμυνά της, καθώς οι εντάσεις συνεχίζονται με τους γείτονες Κίνα και Πακιστάν.

Το ασιατικό κράτος αναμένεται να εγκρίνει τον επόμενο μήνα την αγορά ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 30 μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9B Predator  που κατασκευάζονται από την General Atomics με έδρα το Σαν Ντιέγκο. 

Το MQ-9B drone μπορεί να πετάξει για περίπου 48 ώρες και θα δώσει στο Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό τη δυνατότητα να παρακολουθεί καλύτερα τα κινεζικά πολεμικά πλοία. Η συμφωνία θα ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ινδίας, καθώς τα αεροσκάφη που διαθέτει τώρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για επιτήρηση και αναγνώριση.

Η Ινδία ενισχύει όλο και περισσότερο την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ εν μέσω της αυξανόμενης κινεζικής επιρροής στον Ινδικό Ωκεανό και σε ορισμένες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η κυβέρνηση του Ναρέτρα Μόντι προχωρά στον εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού της εξοπλισμού που ανάγεται στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν αναμένεται να επισκεφθεί την Ινδία αυτό το μήνα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ενώ ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του από την Ινδία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, τη πρώτη συνάντηση του λεγόμενου μπλοκ "Quad".