Ιαπωνία: Υπό δοκιμή τεστ που προβλέπει την ανάγκη νοσηλείας λόγω Covid-19

Ιαπωνία: Υπό δοκιμή τεστ που προβλέπει την ανάγκη νοσηλείας λόγω Covid-19

Ιάπωνες ερευνητές ανέπτυξαν μία εξέταση αίματος που μπορεί να προβλέπει ποιοι ασθενείς με Covid-19 θα χρειαστούν νοσηλεία και έχουν επιστρατεύσει 500 συσκευές για να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητά της σε εθνικό επίπεδο.

Οι ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Υγείας και Ιατρικής εξέτασαν αρχικά πέντε συστατικά του αίματος 28 ασθενών, και διαπίστωσαν ότι οι χαμηλές τιμές του ορού CCL17 υποδεικνύουν περιστατικό σοβαρής μόλυνσης.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο έγκαιρος έλεγχος για τις τιμές του συγκεκριμένου ορού μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια ποιοι ασθενείς θα χρειαστούν νοσηλεία και ποιοι όχι, αναφέρουν οι ερευνητές σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα.

Απαιτούνται περισσότερα δεδομένα για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα αυτής της μικρής μελέτης, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Μασάγια Σουγκιγιάμα στο πρακτορείο Reuters, ωστόσο η ερευνητική ομάδα συνεργάστηκε με ιαπωνική εταιρεία για τη δημιουργία μιας συσκευής που διενεργεί αυτήν ακριβώς την εξέταση.

Περίπου 500 συσκευές χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα και δίνουν αποτελέσματα σε 20 λεπτά.

Η ερευνητική ομάδα θα καταθέσει αίτηση για ρυθμιστική έγκριση της συσκευής στην Ιαπωνία και εξετάζει τις πιθανότητες αδειοδότησης και εξαγωγής. «Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιος διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο και ποιος θα είναι ασυμπτωματικός» δήλωσε ο Σουγκιγιάμα.