Ιαπωνία: Λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε έξι περιοχές

Ιαπωνία: Λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε έξι περιοχές

Η ιαπωνική κυβέρνηση θα τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα εκτός της πρωτεύουσας Τόκιο και τριών γειτονικών νομών σήμερα, μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, όπως μετέδωσε σήμερα η δημόσια τηλεόραση NHK.

Τα περιοριστικά μέτρα κατά της COVID-19 θα λήξουν στους νομούς Οσάκα, Κιότο, Χιόγκο, Άιτσι, Γκιφού και Φουκουόκα, σύμφωνα με την NHK.

Η κυβέρνηση είχε θέσει 11 από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Ιανουάριο, καθώς ένα τρίτο κύμα της πανδημίας COVID-19 έπληξε τη χώρα. Τα μέτρα έχουν ήδη αρθεί σε έναν από τους νομούς που είχαν επιβληθεί, στο νομό Τοσιτζί.

Οι μολύνσεις από τον κορονοϊό έχουν μειωθεί σημαντικά σε όλη τη χώρα μετά την έξαρση που κατέγραψαν στις αρχές Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Τόκιο, ενώ η κυβέρνηση ελπίζει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους τέσσερις νομούς θα τερματισθεί όπως έχει προγραμματιστεί, στις 7 Μαρτίου.

Υπό την εφαρμογή των τελευταίων μέτρων, η κυβέρνηση ζήτησε από τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 20:00. Παράλληλα ανακλήθηκε η προώθηση του επιδοτούμενου προγράμματος τουρισμού «Go To Travel», στο πλαίσιο της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Η Ιαπωνία είχε αναφέρει μέχρι την 24η Φεβρουαρίου 426.000 περιστατικά μόλυνσης από τον κορονοϊό και 7.645 θανάτους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.