Η Τουρκία ζητά να κάνει έρευνα στο σαουδαραβικό προξενείο για την εξαφάνιση του Κασόγκι

Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018, 15:28
-A +A
Η Τουρκία ζητά να κάνει έρευνα στο σαουδαραβικό προξενείο για την εξαφάνιση του Κασόγκι

Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν να πραγματοποιήσουν έρευνα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, περίπου μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής μετά την είσοδό του στο προξενείο, μετέδωσε σήμερα το δίκτυο NTV.

Το αίτημα αυτό διαβιβάστηκε στον Σαουδάραβα πρεσβευτή στην Άγκυρα, ο οποίος εκλήθη για δεύτερη φορά στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, διευκρίνισε το ιδιωτικό δίκτυο.

Πηγή στους κόλπους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ο πρεσβευτής είχε "κληθεί" στο υπουργείο χθες Κυριακή.

"Του διαβιβάσθηκε ότι αναμένουμε να συνεργαστεί πλήρως στο πλαίσιο της έρευνας", πρόσθεσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, δημοσιογράφος που έχει επικρίνει την εξουσία στο Ριάντ και έγραφε κυρίως για την Washington Post, επισκέφθηκε το προξενείο την Τρίτη για την διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων.

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, ο Κασόγκι δεν βγήκε ποτέ από το προξενείο. Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν το Σάββατο το βράδυ ότι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο.

Ωστόσο το Ριάντ διέψευσε αμέσως τους ισχυρισμούς αυτούς, τους οποίους χαρακτήρισε "αβάσιμους".

Μιλώντας χθες για πρώτη φορά για την υπόθεση αυτή, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι αναμένει το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξάγεται προτού προβεί σε δηλώσεις.

"Αναμένω ακόμη και ελπίζω", δήλωσε.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα