Η Τ. Μέι φέρνει προς ψήφιση τη Συμφωνία Αποχώρησης αύριο

Η Τ. Μέι φέρνει προς ψήφιση τη Συμφωνία Αποχώρησης αύριο

Την τρίτη ψηφοφορία επί της Συμφωνίας Αποχώρησης σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση η βρετανική κυβέρνηση αύριο σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση «έσπασε» ουσιαστικά τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες στα δυο, ανάμεσα στη συμφωνία αποχώρησης και την πολιτική διακήρυξη για το Brexit.

Έτσι λοιπόν, μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις του γενικού εισαγγελέα Τζέφρι Κοξ με τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις του δεύτερου για τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας, αύριο έρχεται το πρώτο σκέλος της συμφωνίας. 

Ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, έχει αποκλείσει τρίτη ψηφοφορία επί του ίδιου κειμένου, τονίζοντας ότι αυτό αντιβαίνει στον κανονισμό της Βουλής και δεν μπορεί να το επιτρέψει. Σήμερα όμως με δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι αύριο θα τεθεί προς ψήφιση η Συμφωνία Αποχώρησης. 

Νωρίτερα, η επικεφαλής των Συντηρητικών στη Βουλή Αντρέα Λίντσομ είπε ότι η κυβέρνηση θα φέρει πρόταση που θα είναι είναι σχεδιασμένη ώστε να εγγυάται ότι η Βρετανία θα μπορεί να πάρει την παράταση του άρθρου 50 μέχρι τις 22 Μαΐου και παράλληλα να είναι σύμφωνη και με τους όρους που έθεσε η Ε.Ε. στη σύνοδο κορυφής και με την απόφαση του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων.

AP Photo