Η Σιγκαπούρη απαγορεύει την είσοδο όλων των τύπων του Boeing 737 MAX

Η Σιγκαπούρη απαγορεύει την είσοδο όλων των τύπων του Boeing 737 MAX

Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι απαγορεύει μέχρι νεοτέρας την είσοδο όλων των αεροσκαφών Boeing 737 MAX στον εναέριο χώρο της πόλης-κράτους της Ασίας, μετά τη συντριβή αεροσκάφους του τύπου στην Αιθιοπία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 157 άνθρωποι.

Η αρχή ενημέρωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» από τις 14:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας) τις πτήσεις «όλων των τύπων του μοντέλου Boeing 737 MAX προς και από τη Σιγκαπούρη», μετά «τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν 737 MAX μέσα σε λιγότερους από πέντε μήνες», με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η αναστολή αφορά την εταιρεία SilkAir (Σιγκαπούρη, θυγατρική της Singapore Airlines), καθώς και τις China Southern Airlines (Κίνα), Garuda (Ινδονησία), Shandong Airlines (Κίνα) και Lion Air (Ινδονησία, και τη θυγατρική της στην Ταϊλάνδη).

Γενικός Διευθυντής Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών: Xρειάζεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας

Την ίδια στιγμή, ο Αλεξάντρ ντε Ζινιάκ, ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών δήλωσε ότι χρειάζεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργείται για την πολύνεκρη συντριβή ενός αεροσκάφους Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines την Κυριακή πριν να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα για το δυστύχημα ή το αεροσκάφος.

«Η πιο σοβαρή και σθεναρή στάση είναι να ελέγχεις και να επαληθεύεις και να διαπιστώνεις τα γεγονότα», τόνισε ο Ντε Ζινιάκ σε δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας συνόδου του κλάδου στη Σιγκαπούρη. «Ως προς αυτό το ζήτημα, η πάγια θέση μας είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας πριν να εξαγάγουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα».

Ο Γενικός Διευθυντής της IATA πρόσθεσε ότι κατέγραψε τις αποφάσεις των κυβερνήσεων της Κίνας, της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης να καθηλώσουν τα αεροσκάφη του τύπου στο έδαφος μετά το δυστύχημα.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ