Η Ρωσία είναι αντίθετη με τα μέτρα της ΕΕ κατά της Τουρκίας

Η Ρωσία είναι αντίθετη με τα μέτρα της ΕΕ κατά της Τουρκίας

Αντίθετη με τα μέτρα που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Τουρκίας, είναι η Ρωσία, σύμφωνα με το Interfax-Ukraine, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Μόσχα είναι σύμφωνη με τις δράσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Μόσχα είναι αντίθετη με τα μέτρα εναντίον της Άγκυρας», δήλωσε η Ρώσος αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών, Alexander Grushko στη ρώσικη εφημερίδα, Ιζβεστία υποστηρίζοντας ότι οι μονομερείς κυρώσεις αντιβαίνουν τόσο στο διεθνές δίκαιο όσο και στις διαδικασίες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Αυτά τα μέτρα δηγούν σε ριζοσπαστικοποίηση των θέσεων των αντιτιθέμενων πλευρών και δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους», υποστήριξε ο Grushko.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε νωρίτερα ότι η Μόσχα είναι ταραγμένη από την επιδείνωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου δεν μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών για μια διαρκή, βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού», ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Ιζβεστία.

Η Μόσχα επιμένει επίσης ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να κάνει σοβαρές προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί λύση στο Κυπριακό. Με τη σειρά του, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε στην εφημερίδα ότι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα, η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία - θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εγγυητές μιας τέτοιας διαδικασίας διευθέτησης.