Η Ρωσία απέλασε δυο Γερμανούς διπλωμάτες ως αντίποινα

Η Ρωσία απέλασε δυο Γερμανούς διπλωμάτες ως αντίποινα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απελαύνει από τη χώρα δύο Γερμανούς διπλωμάτες ως αντίποινα στην ενέργεια του Βερολίνου, να απελάσει την προηγούμενη εβδομάδα δύο Ρώσους διπλωμάτες, αναφέρει το Reuters.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε γνωστοποιήσει τις απελάσεις των δυο Ρώσων διπλωματών ως αποτέλεσμα της άρνησης της Μόσχας να συνεργαστεί  στη διερεύνηση μιας δολοφονίας ενός 40χρονου τσετσενικής καταγωγής Γεωργιανού μέρα μεσημέρι σε πάρκο στο κέντρο του Βερολίνου, στην οποία οι Γερμανοί εισαγγελείς υποπτεύονται ρωσική ή τσετσενική εμπλοκή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα τον Γερμανό πρεσβευτή στη Μόσχα, εξέδωσε επίσημη διαμαρτυρία για τις απελάσεις και έδωσε σε δύο Γερμανούς διπλωμάτες προθεσμία επτά ημέρες για να εγκαταλείψουν τη χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Οι απελάσεις αυτές «στέλνουν ένα κακό μήνυμα και είναι αδικαιολόγητες», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σημειώνει ότι «επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να λάβει και άλλα μέτρα στην υπόθεση αυτή υπό το φως των ερευνών» που αυτή τη στιγμή διεξάγονται.