8ος χρόνος, ημέρα 2473η
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Daily Mail: Η Ρωσία απειλεί τώρα την Πολωνία και αφαιρεί την πολωνική σημαία από το μνημείο του Κατίν

Η Ρωσία απειλεί τώρα την Πολωνία και αφαιρεί την πολωνική σημαία από το μνημείο του Κατίν
APimages

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι «σκοτώθηκαν 80 Πολωνοί μαχητές» στην ανατολική Ουκρανία και αφαιρεί την πολωνική σημαία από το μνημείο του Κατίν που εκτελέστηκαν από τους Σοβιετικούς στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, εν μέσω νέας έντασης με τη Βαρσοβία για τον θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, έρχεται την ίδια ημέρα που η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι αφαίρεσε την πολωνική σημαία από το μνημείο για τη δολοφονία χιλιάδων πολιτών από τους Σοβιετικούς το 1940.

Η Ρωσία έχει εξοργιστεί με το «μπλόκο» της Λιθουανίας σε εμπορεύματα που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να φτάσουν στον ρωσικό θύλακα του Καλίνγκραντ, που βρίσκεται στα σύνορα Λιθουανίας-Πολωνίας.

Το γεγονός αυτό ώθησε την Πολωνία να καλέσει το ΝΑΤΟ να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του στο χάσμα Σουβάλσκι (Suwalski Gap), τον στενό διάδρομο που συνδέει τα τρία κράτη της Βαλτικής (Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία) με τους υπόλοιπους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ και χωρίζει το Καλίνινγκραντ από τη σύμμαχο της Ρωσίας, Λευκορωσία.

Daily Mail

«Θα επιδιώξουμε την ενίσχυση αυτού του διαδρόμου... στις συνομιλίες μας με τους εταίρους μας από το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.