7ος χρόνος, ημέρα 2155η
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Η πλατφόρμα Disney+ ξεπέρασε τους 100 εκατ. συνδρομητές

Η πλατφόρμα Disney+ ξεπέρασε τους 100 εκατ. συνδρομητές

H συνδρομητική πλατφόρμα της Disney, το Disney+ ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε λιγότερο διάστημα από δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα της σύμφωνα με τον  CEO της εταιρείας Μπομπ Σέιπεκ.

Η πορεία της πλατφόρμας streaming ξεπερνά ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της Disney, η οποία υπολόγιζε να φτάσει σε αυτό το νούμερο έως το 2024, ωστόσο το έκανε τρία ολόκληρα χρόνια νωρίτερα. Ο αριθμός αυτός πιθανότατα θα εκτοξευθεί τους επόμενους μήνες, καθώς η Disney έχει ανακοινώσει μια σειρά από πολύ δυνατούς κύκλους για το Plus, που κυρίως αφορούν στο σύμπαν του Star Wars και της Marvel.

Λιγότερο από έναν χρόνο νωρίτερα, η Disney είχε ανακοινώσει ότι είχαν φτάσει τους 57,5 εκατ. συνδρομητές, ενώ τον περασμένο μήνα ήταν στα 94,9 εκατ.

H πλατφόρμα προβολής ταινιών της Disney αναμένεται να επεκταθεί στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας μέσα στο 2021.

Ο Μπομπ Σειπεκ ο οποίος πέρασε ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του στο τμήμα οικιακής ψυχαγωγίας της Disney, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πειραματίζεται με την προσφορά ταινιών στο διαδίκτυο.

«Δεν θέλουμε να εξαφανιστεί το σινεμά προφανώς. Όμως το παλιό μοντέλο, όταν μια ταινία ήταν μόνο διαθέσιμη στον κινηματογράφο είχε αλλάξει», πρόσθεσε ο επικεφαλής του κολοσσού της ψυχαγωγίας.

Η Disney είχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από οποιονδήποτε διανομέα ταινιών το 2019, προτού η κρίση Covid-19 αναγκάσει τα σινεμά σε όλο τον κόσμο να κλείσουν. Η Disney και άλλα στούντιο του Χόλιγουντ έχουν καθυστερήσει την πρεμιέρα πολλών ταινιών που προορίζονταν για τη μεγάλη οθόνη.