Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού

Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα σε ένα άτομο που επέστρεψε πρόσφατα από το Ιράν μέσω του Μπαλί. Ο ασθενής, που είναι περίπου 60 ετών, βρέθηκε θετικός στον ιό σήμερα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Όκλαντ.

"Η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται. Βρίσκεται σε απομόνωση σε έναν θάλαμο με αρνητική πίεση ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου", διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας.

Νεοζηλανδοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι το άτομο αυτό έφτασε στο Όκλαντ την Τετάρτη, ενώ κάποια μέσα ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν ότι πρόκειται για μία γυναίκα. Οι αξιωματούχοι ενημέρωσαν όλους τους επιβάτες που βρίσκονταν στην ίδια πτήση με τον ασθενή να απευθυνθούν στις αρχές σε περίπτωση που ανησυχήσουν για την υγεία τους.

"Αν και αντιμετωπίζουμε το πρώτο κρούσμα του covid-19, ο κίνδυνος μιας επιδημίας παραμένει χαμηλός", τόνισε το υπουργείο Υγείας. Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας Ντέιβιντ Κλαρκ είχε ανακοινώσει αυστηρά μέτρα για τους επιβάτες που επιστρέφουν από το Ιράν, αντίστοιχους με αυτούς που ισχύουν για όσους επιστρέφουν από την Κίνα.

Ο Κλαρκ εξήγησε την απόφασή του επικαλούμενος τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο Ιράν, όπου από τον covid-19 έχουν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι, ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών εκτός Κίνας, και εξαιτίας της ελλιπούς πληροφόρησης από τις ιρανικές αρχές.