Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 16:14

-A +A

Η Κίνα δοκιμάζει μη επανδρωμένο αντιτορπιλικό σκάφος

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 16:14
Η Κίνα δοκιμάζει μη επανδρωμένο αντιτορπιλικό σκάφος
-A +A

Το δικό της Μη-Επανδρωμένο Σκάφος Θαλάσσης (Unmanned Surface Vessel-USV) φαίνεται πως δοκιμάζει η Κίνα σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας South Morning China Post, η οποία επικαλείται το επίσημο στρατιωτικό περιοδικό της χώρας. 

Το σκάφος το μήκους του οποίου υπολογίζεται στα 15 μέτρα και το εκτόπισμα στους 20 τόνους,  δείχνει ικανό να αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες και φέρει επίσης ραντάρ ναυτιλίας, πυργίσκο ηλεκτρο-οπτικών και υπερύθρων, κεραίες επικοινωνιών και προβολέα έρευνας. Σύμφωνα με την Κινεζική πλευρά, το σκάφος είναι ικανό να δρα τόσο με τηλεκατεύθυνση όσο και αυτόνομα με τεχνητή νοημοσύνη.  Η είδηση πως το Κινεζικό πολεμικό ναυτικό εργαζόταν πάνω σε ένα USV με την ονομασία “JARI” είχε ανακοινωθεί αρχικά από τον Κρατικό Ναυπηγικό Βιομηχανικό Συνεταιρισμό της Κίνας, τον Φεβρουάριο του 2018. 

Σημειώνεται ότι πριν λίγο καιρό, η Κίνα έθεσε σε ενεργή υπηρεσία το δεύτερο αεροπλανοφόρο της, το πρώτο που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στη χώρα. Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν έτσι να αυξάνουν την ισχύ τους και θεωρούνται η δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι τελευταίες διαθέτουν ωστόσο προϋπολογισμό για την άμυνα τρεις φορές μεγαλύτερο.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα