Η καμπάνια Τραμπ ξεπέρασε σε χρηματοδότηση την καμπάνια Μπάιντεν τον Ιούλιο

Η καμπάνια Τραμπ ξεπέρασε σε χρηματοδότηση την καμπάνια Μπάιντεν τον Ιούλιο

H καμπάνια για την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και η Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος συγκέντρωσαν 165 εκατομμύρια δολάρια ξεπερνώντας την αντίστοιχη καμπάνια του Τζο Μπάιντεν.

Βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ ξεπέρασε τον αντίπαλο του στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου κατά περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά ο Τραμπ έχει συγκεντρώσει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια για τις ανάγκες της επανεκλογής του.

Χθες η προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει σχεδόν 250 εκατ. δολάρια για διαφημίσεις στην τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως την ημέρα των εκλογών, περισσότερα από όσα έχει διαθέσει συνολικά η εκστρατεία του αντιπάλου του από το 2017.

Οι δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ έχουν ενισχύσει την αισιοδοξία των υπεύθυνων της εκστρατείας του υποψηφίου των Δημοκρατικών, σε συνδυασμό με τις δωρεές ύψους 282,1 εκατ. δολαρίων που έλαβαν από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά περισσότερα χρήματα από τον Τραμπ σε διάστημα ενός τριμήνου.

Σύμφωνα με εταιρείες έρευνας για τα μέσα ενημέρωσης, η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ θα δαπανήσει σχεδόν 150 εκατ. δολάρια για τηλεοπτικές διαφημίσεις σε 11 πολιτείες. Οι διαφημιστικές δαπάνες του Μπάιντεν, που περιλαμβάνουν 60 εκατ. δολάρια για ψηφιακές διαφημίσεις, εγγυώνται ότι αυτή η αναμέτρηση θα είναι η πιο πολυέξοδη στην αμερικανική ιστορία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.