Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει τα υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ στις επιχειρήσεις

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει τα υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ στις επιχειρήσεις

Εντός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης υπάρχουν νέες σκέψεις για την στρατηγική αντιμετώπισης του κορονοϊού, όπως τα υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ στις επιχειρήσεις, αναφέρει το οικονομικό περιοδικό «Business Insider», επικαλούμενο κύκλους του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξετάζει εάν οι εργοδότες μπορούν να υποχρεωθούν να ελέγχουν τακτικά τους υπαλλήλους τους εάν είναι θετικοί στον κορονοϊό. Στην περίπτωση αυτή οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιες για το κόστος των διαγνωστικών τεστ. Πιο συγκεκριμένα εξετάζεται εάν μια τέτοια υποχρέωση μπορεί να επιβληθεί σε εταιρείες με περισσότερους από 19 υπαλλήλους. Για τις μικρότερες επιχειρήσεις πάντως θα γίνεται μια εξαίρεση».

Το περιοδικό «Business Insider» αναφέρει επίσης ότι «η ιδέα προέρχεται από πολλούς πρωθυπουργούς κρατιδίων τα οποία κυβερνώνται από τους Σοσιαλδημοκράτες».

Όπως σημειώνει τέλος το περιοδικό «εκατομμύρια γρήγορα διαγνωστικά και τα λεγόμενα αυτοδιαγνωστικά τεστ πρόκειται να εγκριθούν και να είναι διαθέσιμα τις επόμενες εβδομάδες. Τα τελευταία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από μη εκπαιδευμένους πολίτες για να ελέγξουν τον εαυτό τους εάν είναι θετικοί στον κορονοϊό. Το αποτέλεσμα αυτών των τεστ θα βγαίνουν εντός ενός τετάρτου της ώρας».