8ος χρόνος, ημέρα 2273η
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Η γαλλική αστυνομία διέλυσε άλλο ένα καμπ προσφύγων στην Δουνκέρκη

Η γαλλική αστυνομία διέλυσε άλλο ένα καμπ προσφύγων στην Δουνκέρκη
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Συγκεκριμένα ένοπλοι αξιωματικοί εισήλθαν στην περιοχή Γκραντε Σιντέ, όπου είχαν στηθεί πρόχειρες σκηνές κατά μήκος μιας παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής και ενός δρόμου, το πρωί της Τρίτης και αποφάσισαν να γκρεμίσουν τις σκηνές που είχαν στήσει οι μετανάστες και πρόσφυγες.

Το σκηνικό αυτό είναι σύνηθες για τις γαλλικές αρχές να καταστρέφουν ανά τακτικά διαστήματα κάμπινγκ στην Βόρεια Γαλλία. Δεκάδες άνθρωποι είχαν μεταβεί σε ένα εγκαταλελημένο σιδηρόδρομο στο Γκραντε Σιντέ μετά την απόφαση της αστυνομίας να διαλύσει πριν δύο εβδομάδες ένα κοντινό μεγάλο προσφυγικό κάμπινγκ όπου ζούσαν περισσότεροι από 1000 άνθρωποι.

Οι αιτούντες ασύλου είχαν αποκαλύψει πως ζούσαν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με ελάχιστα τρόφιμα και ρούχα, χωρίς πρόσβαση σε βασικές ανάγκες. Η Utopia56, μια φιλανθρωπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στη Δουνκέρκη, είπε στον Independent ότι η αστυνομία άρχισε να διαλύει το νέο καμπ με τους αιτούντες άσυλο να μεταφέρονται συνήθως σε κέντρα κράτησης διάσπαρτα σε όλη τη Γαλλία, όπου ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση ασύλου.