Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, 16:02

-A +A

Η Αίγυπτος ακυρώνει όλες τις πτήσεις από και προς την Κίνα λόγω κορονοϊού

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, 16:02
Η Αίγυπτος ακυρώνει όλες τις πτήσεις από και προς την Κίνα λόγω κορονοϊού
-A +A

Η Αίγυπτος προχώρησε σε αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Κίνα, εν μέσω του ξεσπάσματος παγκόσμιας επιδημίας του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Συνδέσμου Αιγυπτιακών Πρακτορείων Τουρισμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Egypt Independent, «η Αίγυπτος φιλοξενεί περίπου 24 αιγυπτιακά ταξιδιωτικά γραφεία εξειδικευμένα στην κινεζική αγορά, τα οποία αντιμετωπίζουν σήμερα μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Εκδρομές για περίπου 30.000 Κινέζους τουρίστες που αναμενόταν να επισκεφθούν την Αίγυπτο κατά τη χειμερινή περίοδο ακυρώθηκαν, ενώ η Αίγυπτος αναμενόταν να καλωσορίσει 150.000 Κινέζους επισκέπτες το 2020».

Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό Τύπο, όλες οι επισκέψεις Κινέζων τουριστών στα τουριστικά θέρετρα της Χώρας του Νείλου, όπως η Χουργκάντα, το Σαρμ ελ-Σέιχ και το Ασουάν που είχαν κλειστεί από κινεζικά ταξιδιωτικά γραφεία, αναβλήθηκαν.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Κινέζου Πολιτιστικού Συμβούλου στην πρεσβεία της Κίνας στο Κάιρο, έκανε λόγο για 500.000 επισκέψεις Κινέζων τουριστών κατά το έτος 2018.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα