Guardian:  Συναντήσεις με τον Μ. Μπαρνιέ την επόμενη εβδομάδα ο Τζ. Κόρμπιν

Guardian: Συναντήσεις με τον Μ. Μπαρνιέ την επόμενη εβδομάδα ο Τζ. Κόρμπιν

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, σε μία προσπάθεια να υπερβεί το αδιέξοδο του Brexit και να πείσει την βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, να συνταχθεί με την πρότασή του για τελωνειακή ένωση, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Guardian.

Η επίσκεψη αυτή, αναμένεται να ενοχλήσει την Ντάουνινγκ Στριτ, και να βάλει στο στόχαστρο των κατηγοριών το κόμμα των Εργατικών ότι επιδιώκει να υπονομεύσει τις ελπίδες της Τερέζα Μέι για επιπλέον παραχωρήσεις στην συμφωνία της για την αποχώρηση, με τις δικές του ξεχωριστές διαπραγματεύσεις.

Όπως γράφει η εφημερίδα, την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες εκ νέου η Τ.Μέι, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, συνοδευόμενη από τον γενικό εισαγγελέα, Τζέφρι Κόξ.

Εκτός από τον Μισέλ Μπαρνιέ, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, πρόκειται να συναντηθεί με τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Γκι Φέρχοφσταντ και να έχει συνομιλίες με αξιωματούχους της σοσιαλιστικής ομάδας του ευρωκοινοβουλίου, αλλά και με τους ευρωβουλευτές του Εργατικού κόμματος.

Ο επικεφαλής των Εργατικών, αναμένεται, κατά τον Guardian, να παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πρόσφατες προτάσεις του προς την Τ.Μέι προκειμένου να την υποστηρίξει στη Βουλή των Κοινοτήτων, αλλά και να ενημερώσει για τις διακομματικές συνομιλίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP