Google: Συμφωνίες με Ιταλούς εκδότες ειδήσεων για πρόσβαση στην πλατφόρμα News Showcase

Google: Συμφωνίες με Ιταλούς εκδότες ειδήσεων για πρόσβαση στην πλατφόρμα News Showcase

Η Google της Alphabet Inc. ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπέγραψε συμφωνίες με Ιταλούς εκδότες για να προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση στην πλατφόρμα showcase.

Το σύμφωνο υπεγράφη με αρκετούς Ιταλούς εκδότες, συμπεριλαμβανομένου του RCS Mediagroup, το οποίο δημοσιεύει την καθημερινή Corriere della Sera καθώς και τη δημοφιλή αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, τον εκδότη της οικονομικής εφημερίδας Il Sole 24 ore, καθώς και τις Il Messaggero, Monrif και τις τοπικές Il Giorno και La Nazione.

Μέχρι σήμερα, 13 ιταλικές συντακτικές εταιρείες έχουν ολοκληρώσει συμφωνίες με την Google, δίνοντας στους χρήστες πρόσβαση σε περιεχόμενο από 76 εθνικές και τοπικές εφημερίδες.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτήν τη συμφωνία, η οποία, ρυθμίζοντας επίσης το ζήτημα των συγγενικών δικαιωμάτων, αναγνωρίζει τη σημασία της ποιοτικής πληροφόρησης και των δημοσιεύσεών μας», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της RCS.

Η Google ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι σχεδιάζει να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εκδότες παγκοσμίως για τα νέα τους τα επόμενα τρία χρόνια μέσω του Showcase, το οποίο θα κυκλοφορήσει πρώτα στη Γερμανία, στη συνέχεια στο Βέλγιο, την Ινδία, τις Κάτω Χώρες και άλλες χώρες.