Goldman Sachs: Στο 60% οι πιθανότητες για τη Μέι να περάσει μια συμφωνία

Goldman Sachs: Στο 60% οι πιθανότητες για τη Μέι να περάσει μια συμφωνία

Στην εκτίμηση ότι υπάρχει 60% πιθανότητα η Βρετανή πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι να καταφέρει να επικυρώσει τη συμφωνία της για την αποχώρηση από την ΕΕ προχώρησε η Goldman Sachs αφού χθες το κοινοβούλιο απέρριψε την επιλογή ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν η Μέι δεν μπορέσει να λάβει έγκριση για μια συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο, η Goldman σημειώνει ότι τότε θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα καθυστερήσει ή θα ακυρώσει το Brexit ή ακόμα και να οδηγήσει την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου στο χάος αφήνοντας τη χωρίς συμφωνία.

Σύμφωνα με την τράπεζα, συνεχίζει να υπάρχει «σημαντική» πιθανότητα το Brexit να αντιστραφεί μέσω ενός δεύτερου δημοψηφίσματος. Οι πιθανότητες για αυτό είναι στο 35% ενώ ταυτόχρονα μείωσε περαιτέρω την πιθανότητα για ένα Brexit χωρίς συμφωνία στο 5% από το 10%.

Επιπλέον, η Goldman υποστηρίζει πως μια τρίτη ψηφοφορία για την εκδοχή της συμφωνίας της Μέι είναι πιθανό να ληφθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 21-22 Μαρτίου.