Goldman Sachs και Moody's αυξάνουν τις εκτιμήσεις για ένα no-deal Brexit

Goldman Sachs και Moody's αυξάνουν τις εκτιμήσεις για ένα no-deal Brexit

Στο 20% αύξησε  η Goldman Sachs αύξησε σήμερα τις εκτιμήσεις της για την πιθανότητα η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία από το 15%, λέγοντας ότι το εμπόδιο για να αποτραπεί ένα σκληρό Brexit θα είναι μεγαλύτερο ύστερα από την εκλογή του Μπόρις Τζόνσον ως πρωθυπουργού.

«Θα υπάρξει μικρότερη ανοχή για μια ακόμα μακρά παράταση του Άρθρου 50, με την υπομονή να εξαντλείται τόσο στο Γουεστμίνστερ όσο και στις Βρυξέλλες», ανέφεραν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι αναλυτές της τράπεζας ανέφεραν ότι εκτιμούν πως είναι στο 35% έναντι 40% προηγουμένως οι πιθανότητες να μην συμβεί το Brexit ενώ οι πιθανότητες να υπάρξει μια συμφωνία για το Brexit ύστερα από διαπραγμάτευση παρέμειναν σταθερές στο 45%.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Βρετανία είναι πιθανότερο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία αφού ο Μπόρις Τζόνσον επελέγη να διαδεχθεί την Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία.

«Με την εκλογή του κ. Τζόνσον, η πιθανότητα ενός βιώσιμου συμβιβασμού φαίνεται τώρα χαμηλότερη σε σχέση με πριν», τόνισε ο Κόλιν Έλις, γενικός διευθυντής πιστοληπτικής στρατηγικής στον οίκο Moody's. «Ο διεθνής οίκος διατηρεί την άποψη ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα είναι 'πιστωτικά αρνητικό' (credit negative) γεγονός», πρόσθεσε.