7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Global times: Κυρώσεις από Κίνα σε όποια χώρα μποϊκοτάρει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς

Global times: Κυρώσεις από Κίνα σε όποια χώρα μποϊκοτάρει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς
APimages

«Η Κίνα θα τιμωρήσει σοβαρά» οποιαδήποτε χώρα μποϊκοτάρει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε σήμερα ο Χου Χιτζίν, διευθυντής της Global Times, του αγγλόφωνου οργάνου του Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Η απάντηση σε ενδεχόμενο μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2022 θα είναι σοβαρές κυρώσεις οποία και αν είναι η χώρα που κάνει μια τέτοια κίνηση», έγραψε ο Χου.

«Το μποϊκοτάζ των Χειμερινών Αγώνων του Πεκίνου του 2022 δεν είναι δημοφιλής ιδέα, δεν θα λάβει ευρεία υποστήριξη», έγραψε επίσης ο Χου Χιτζίν στο Twitter την Κυριακή. «Η ΔΟΕ και οι αθλητές θα εναντιωθούν σε αυτήν, και η Κίνα θα επιβάλει σοβαρές κυρώσεις σε οποιαδήποτε χώρα ακολουθεί μια τέτοια πολιτική.» 

Οι δηλώσεις του συνόδευαν ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός άρθρου στον ιστότοπο της εφημερίδας Guardian με τίτλο «Οι βουλευτές προτρέπουν τους Βρετανούς αθλητές να μποϊκοτάρουν τους Χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνου του 2022». Αξίζει να σημειωθεί ότι βουλευτές του Καναδά υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή ζητώντας μποϊκοτάζ την περασμένη εβδομάδα και ζήτησαν τη μετεγκατάσταση των Αγώνων από την κινεζική πρωτεύουσα.

.