«Γιγαντιαία ανάπτυξη το τελευταίο τρίμηνο - Πιθανό νέο πακέτο στήριξης»
Στίβεν Μνούτσιν

«Γιγαντιαία ανάπτυξη το τελευταίο τρίμηνο - Πιθανό νέο πακέτο στήριξης»

Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν εξέφρασε την εκτίμηση ότι η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί με πολύ μεγάλους ρυθμούς το τελευταίο τρίμηνο του έτους τονίζοντας παράλληλα ότι ένα νέο πακέτο στήριξης λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού είναι πιθανό. 

Μιλώντας στο διαδικτυακή εκδήλωση της εφημερίδας The Hill με τίτλο «Τα επόμενα βήματα για την οικονομία των ΗΠΑ», ο Μνούτσιν είπε «εκτιμώ ότι η ανάπτυξη το τελευταίο τρίμηνο θα είναι γιγαντιαία σε βαθμό που να καλύψει κάπως τις απώλειες του δεύτερου και τρίτου τριμήνου».

Ο Μνούτσιν παράλληλα δήλωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου περισσότερο για την παρακολούθηση των προγραμμάτων στήριξής και την διανομή των βοηθημάτων στις επιχειρήσεις, παρά για την προετοιμασία ενός νέου πακέτου στήριξης. Εν τούτοις όμως ο Υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Σημειώνεται ότι προ ημερών η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε το πακέτο μέτρων ύψους 3 τρισ. δολαρίων το οποίο είχαν προτείνει οι Δημοκρατικοί για να στηριχθεί η οικονομία των ΗΠΑ εν συνόλω και ειδικότερα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της χώρας. Παρότι το πακέτο μέτρων δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, θεωρείται ότι αποτελεί βάση διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους.

AP Photo/Evan Vucci