Για «σκάνδαλο Ομπάμα» μιλά ο Τραμπ

Για «σκάνδαλο Ομπάμα» μιλά ο Τραμπ

Στα σχόλια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την διακυβέρνηση του απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας λόγο για σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο προκάτοχος του.

Με το αινιγματικό και λακωνικό "Obamagate" που έγραψε ο Τραμπ στο Twitter απάντησε στα όσα είπε ο Ομπάμα για την αθώωση του Μάικλ Φλιν πρωην στενού συνεργάτη του σημερινού προέδρου, ο οποίος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο με τη Ρωσία.

Ο Τραμπ φαίνεται πως επικαλείται τα όσα υποστήριξε νωρίτερα η δικηγόρος του Φλιν στο δίκτυο Fox News. Σύμφωνα με την Σίντνεϊ Πάουελ ο Ομπάμα και οι διοικητές των μυστικών υπηρεσιών είχαν ενεργή συμμετοχή στη προσπάθεια να "κατηγορηθεί" ο Φλιν.

Σημειώνεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνομιλία με πρώην στελέχη της κυβέρνησης του την οποία επικαλείται το Yahoo News τόνισε ότι "Το κράτος δικαίου κινδυνεύει" ύστερα από την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γουίλιαμ Μπαρ, υπέρ της απαλλαγής του απόστρατου αντιστρατήγου Μάικλ Φλιν, πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Μέλος του επιτελείου Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, ο Φλιν βρέθηκε στο στόχαστρο του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνούσε τη θρυλούμενη ρωσική παρέμβαση, λόγω αμφιλεγόμενων επαφών του με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ. Ο Φλιν είχε παραδεχθεί ότι είπε ψέματα στο FBI για τις επαφές του με τον Κίσλιακ, αλλά στη συνέχεια αναίρεσε την κατάθεσή του και δήλωσε αθώος, αφού είχε προσλάβει άλλη ομάδα συνηγόρων.