Για ψευδορκία κατηγορείται ο Πολ Μάναφορτ, πρώην συνεργάτης του Τραμπ

Για ψευδορκία κατηγορείται ο Πολ Μάναφορτ, πρώην συνεργάτης του Τραμπ

Για παραβίαση των όρων της συμφωνίας με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ και συγκεκριμένα για ψευδορκία κατηγορείται ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μαναφόρτ. 

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα των New York Times, φέρει τους δικηγόρους του Μάναφορτ να είχαν ενημερώσει τους δικηγόρους του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις ερωτήσεις που του είχε κάνει ο ειδικός εισαγγελέας Μάλερ. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μάναφορτ παραδέχθηκε την ενοχή του για σύσταση και συμμορία κατά των ΗΠΑ και για παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης και δεσμεύθηκε ότι θα συνεργασθεί με την έρευνα που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μάλερ για την ανάμειξη της Μόσχας στην εκλογική διαδικασία των προεδρικών εκλογών του 2016 που έφεραν τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Δικαστήριο της Βιρτζίνια καταδίκασε τον Αύγουστο τον Μάναφορτ για τραπεζική και φορολογική απάτη αφού πρώτα είχε προφυλακιστεί τον Ιούνιο του 2018 με κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, τραπεζική απάτη και παράνομο λόμπινγκ.

Οι εισαγγελείς τον κατηγόρησαν ότι απέκρυψε από τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ 16 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε ως πολιτικός σύμβουλος του φιλορώσου πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ότι στη συνέχεια είπε ψέματα στις τράπεζες για να εξασφαλίσει δάνεια ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, χρηματοδοτώντας πολυτελή βίο.

Παράλληλα, ο Μάναφορτ διέψευσε κατηγορηματικά ότι συναντήθηκε με τον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, την Τρίτη, αφότου δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian υποστηρίζει ότι οι δύο συναντήθηκαν τουλάχιστον τρεις φορές, περιλαμβανομένης μίας συνάντησης το 2016.

AP Photo