Για δεύτερη φορά ο προσωπάρχης του Τραμπ... είπε την αλήθεια

Για δεύτερη φορά ο προσωπάρχης του Τραμπ... είπε την αλήθεια

Η παραδοχή ενός από τους στενότερους συνεργάτες του προέδρου, του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοουζ ότι ο κορονοϊός δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο, δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν πολύ καλά στο επιτελείο Τραμπ, λίγες μέρες πριν τις κάλπες.

Ο Μεντοουζ μιλώντας στο CNN και τον Τζέικ Τάπερ είπε: "Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον κορονοϊό αλλά την διαδικασία αντιμετώπισης. Τα φάρμακα, τα εμβόλια. Είναι χειρότερο από τη γρίπη". Η δήλωση του Μέντοουζ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει δημόσια ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος πρόσφατα επανέλαβε ότι "ο κορονοϊός έχει στρίψει γωνία".

Ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται στο στόχαστρο επικρίσεων, επειδή, από την αρχή της πανδημίας, έχει την τάση να υποβαθμίζει τη σοβαρότητα του κορονοϊού, συγκρίνοντάς τον ορισμένες φορές με την εποχική γρίπη. Αφού προσβλήθηκε και ο ίδιος από την Covid-19 στις αρχές Οκτωβρίου και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τρεις ημέρες, διαβεβαιώνει έκτοτε ότι "θεραπεύτηκε" και έχει πλέον "ανοσία" χάρη στις πειραματικές θεραπείες.

Εντούτοις, οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο σε επίπεδο θανάτων, με σχεδόν 225.000 νεκρούς από τον κορονοϊό, την ώρα που 6 στους 10 Αμερικάνους δηλώνουν ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους χειρισμούς του προέδρου στο εν λόγω ζήτημα.

Λίγο καιρό μάλιστα μετά την εισαγωγή του προέδρου στο νοσοκομείο λόγω του κορονοϊού, μια δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters έβρισκε το 65% των Αμερικανών να υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ πιθανόν να μην είχε μολυνθεί αν είχε πάρει τον ιό πιο σοβαρά.

Σημειώνεται οτι ο Μεντοουζ θεωρείται ο άνθρωπος που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης το τι συνέβαινε με την υγεία του προέδρου κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ. Παρότι ο γιατρός Σον Κόνλει προσπαθούσε να συγκαλύψει την κατάσταση, η δήλωση του Μεντοουζ οτι "Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες", δημιούργησε πλήθος ερωτημάτων και προκάλεσε πανικό στον Λευκό Οίκο.

Το μόνο σίγουρο με φόντο τα παραπάνω είναι ότι ακόμα και αν ο Τραμπ φέρει εις πέρας...το θαύμα της επανεκλογής, ο Μαρκ Μεντοουζ δεν θα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο.