Γερμανία: Σύλληψη 10 υπόπτων για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων

Γερμανία: Σύλληψη 10 υπόπτων για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε, σε εφόδους που έκανε τα ξημερώματα, δέκα ανθρώπους που θεωρούνται ύποπτοι για τον σχεδιασμό επιθέσεων μεγάλης κλίμακας με όπλα και εκρηκτικά, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας, ενώ εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος τους, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Οι άνδρες, ηλικίας από 22 ως 35 ετών, συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων σε σπίτια από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στη δυτική και νότια Γερμανία ως ύποπτοι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους και για τον σχεδιασμό "σοβαρών εγκλημάτων που θα έθεταν σε κίνδυνο την χώρα".

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι συλληφθέντες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν από το Τατζικιστάν, αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι υποψίες των αρχών αποδείχτηκαν αβάσιμες.

Η Γερμανία έχει δεχτεί αρκετές επιθέσεις ενόπλων ισλαμιστών τα τελευταία χρόνια, ανάμεσά τους και η επίθεση το 2016 με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου από την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.

Οι αρχές ανά την Ευρώπη βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τυχόν επιθέσεις από ακροδεξιούς εξτρεμιστές έπειτα από την πρόσφατη επίθεση με 50 νεκρούς σε τέμενος της Νέας Ζηλανδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ