Γερμανία: Στους 149 αυξήθηκαν οι νεκροί, 31.554 τα κρούσματα

Γερμανία: Στους 149 αυξήθηκαν οι νεκροί, 31.554 τα κρούσματα

Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 36 και έφθασε τους 149 νεκρούς, ενώ στον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν διαγνωστεί στη χώρα προστέθηκαν άλλα 4.191 και το σύνολό τους ανέρχεται πλέον σε 31.554, κατά στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.και αναδημοσίευσε το Reuters.

Χθες ωστόσο, το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» έδωσε στην δημοσιότητα και κάποια πρώτα ελπιδοφόρα στοιχεία, καθώς διαπιστώνει μια ελαφρά επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Γερμανία, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για τον κίνδυνο εξαγωγής «πρόωρων συμπερασμάτων».

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, ο Λόταρ Βίλερ, τόνισε ότι είναι ακόμη ασαφές αν αυτή η τάση επιβράδυνσης, που καταγράφηκε την Δευτέρα (23/3) και Τρίτη (24/3) πρόκειται να σταθεροποιηθεί, ωστόσο έκανε λόγο για θετικά αποτελέσματα από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και των επαφών των πολιτών. Σήμερα εξάλλου ο Βίλερ πρόκειται να ανακοινώσει νέα στοιχεία για το κατά πόσον η επιδημιολογική καμπύλη εξομαλύνεται πλέον συστηματικά.

Axel Heimken/dpa via AP