Γερμανία: Στους 114 οι νεκροί - Σχεδόν 5.000 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Γερμανία: Στους 114 οι νεκροί - Σχεδόν 5.000 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού αυξήθηκε στη Γερμανία κατά 4.764 σε διάστημα 24 ωρών για να φτάσει τα 27.436, ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Συνολικά 114 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής εξαιτίας της covid-19, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται κατά 28 σε σχέση με χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Συγκεκριμένα, μέχρι χθες καταγράφονταν 4.062 νέα κρούσματα, με 86 θανάτους από τις επιπλοκές της COVID-19. 

Πάντως ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, την Δευτέρα (23/3) δήλωνε συγκρατημένα αισιόδοξος αναφορικά με την απόδοση των περιοριστικών μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς τα τελευταία στοιχεία υποδείκνυαν μια εξομάλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης. 

Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που νοσηλεύονται, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου σημείωσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 45 έτη, ενώ των θυμάτων τα 82 έτη. Το 57% των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι άνδρες. Αναφερόμενος στο υγειονομικό προσωπικό, ο κ. Βίλερ ανακοίνωσε ότι στο εξής, όταν κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής διαπιστώνεται θετικός στον ιό και υπάρχει έλλειψη προσωπικού, θα παραμένει σε καραντίνα επί επτά, αντί 14 ημερών, ή ακόμη και καθόλου.

Ο Γερμανός επιστήμονας δήλωσε ακόμη ότι το ποσοστό των πολιτών που τηρούν τις οδηγίες της πολιτείας αυξάνεται συνεχώς, αλλά επισήμανε ότι «υπάρχει δυστυχώς ακόμη απόσταση μεταξύ της θεωρίας και της πράξης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ