Γερμανία: Προθεσμία για την παραμονή του SPD στην κυβέρνηση δίνει η Α. Νάλες

Γερμανία: Προθεσμία για την παραμονή του SPD στην κυβέρνηση δίνει η Α. Νάλες

Γερμανία: Προθεσμία ως το φθινόπωρο έδωσε η αρχηγός του SPD Α. Νάλες προκειμένου το κόμμα της να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην κυβέρνηση

Προθεσμία μέχρι το φθινόπωρο του 2019, όταν θα γίνει η ενδιάμεση αξιολόγηση της συνεργασίας του κυβερνητικού συνασπισμού, έδωσε η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες, προκειμένου το κόμμα της να αποφασίσει εάν θα αποχωρήσει ή όχι από την κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Έσση, όπου το SPD, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, χάνει περίπου δέκα μονάδες από το 2013 και περιορίζεται στο 19,8%, η κυρία Νάλες εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η ομοσπονδιακή πολιτική συνέβαλε σημαντικά» σε αυτή την εικόνα και χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατάσταση στην κεντρική κυβέρνηση.

Η αρχηγός του SPD τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει να συμφωνηθεί με τους Χριστιανοδημοκράτες ένας «οδικός χάρτης, στον οποίον θα ορίζονται συγκεκριμένοι στόχοι» μέχρι την αξιολόγηση του φθινοπώρου. Η ίδια αύριο σκοπεύει να υποβάλει σχετικές προτάσεις πρώτα στο Προεδρείο του κόμματός της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ