Γερμανία: Προς άρση των περιοριστικών μέτρων μετά τις 19 Απριλίου

Γερμανία: Προς άρση των περιοριστικών μέτρων μετά τις 19 Απριλίου

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας σχεδιάζει την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων μετά τις 19 Απριλίου σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Το προσχέδιο, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο και ετοίμασε το Υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπει την υποχρέωση των πολιτών να φορούν προστατευτική μάσκα, περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις και ιχνηλάτηση της αλυσίδας των κρουσμάτων όπου κρίνεται απαραίτητο. 

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, τα μέτρα θεωρείται ότι θα είναι επαρκή ώστε να διατηρήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που μολύνει ένας φορέας του ιού σε κάτω από 1 ακόμη και όταν η δημόσια ζωή αρχίζει σταδιακά να επανέρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς. 

Το έγγραφο προβλέπει επιστροφή στην κανονικότητα υποβοηθούμενη από μηχανισμούς, οι οποίοι θα μπορούν να ανιχνεύσουν μέσα σε 24 ώρες όλες τις επαφές ενός κρούσματος. Όσοι βρίσκονται θετικοί στον ιό θα μπαίνουν σε καραντίνα υποχρεωτικά.

Παράλληλα, αναμένεται να ανοίξουν εστιατόρια και καταστήματα λιανικής πώλησης, «μέσω αυστηρών μέτρων κοινωνικού περιορισμού», όπως σημειώνεται.