Γερμανία: Μερικό lockdown το Νοέμβριο - Κλείνουν εστιατόρια και μπαρ

Γερμανία: Μερικό lockdown το Νοέμβριο - Κλείνουν εστιατόρια και μπαρ

Δραστικός περιορισμός επαφών  για τον Νοέμβριο αναμένεται να επιβληθεί σε ολόκληρη την Γερμανία, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Έτσι, από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος του μηνός τα εστιατόρια και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα μένουν σε πρώτη φάση ανοιχτοί.

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση από το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD αλλά και πληροφορίες από το Bloomberg, η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και οι 16  πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων ήρθαν σε συμφωνία να επιβληθεί κάποιου είδους περιορισμός επαφών εντός Νοεμβρίου, ξεκινώντας μάλιστα από τις 2 Νοεμβρίου και όχι τις 4 του μήνα, όπως είχε αρχικά διαρρεύσε.

Μάλιστα, η κυρία Μέρκελ φέρεται να δήώσε στην τοποθέτησή της, να «σπάσουμε το δεύτερο κύμα». «Πρέπει να δράσουμε τώρα!», τόνισε.

Όπως αναφέρει η BILD, ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ανέφερε ήδη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παρέμβει και πάλι προκειμένου να αναπληρώσει μέρος των εισοδημάτων που θα χαθούν, με το κόστος για την οικονομία να υπολογίζεται μεταξύ 7 - 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για έναν μήνα «lockdown». Η ίδια εφημερίδα επισημαίνει πάντως ότι το νέο σχέδιο ομοσπονδίας και κρατιδίων προβλέπει σε πρώτη φάση την παραμονή σχολείων και παιδικών σταθμών σε λειτουργία.