Γερμανία: Μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος για διακοπές στην Ελλάδα

Γερμανία: Μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος για διακοπές στην Ελλάδα

Αισιόδοξος για την εξέλιξη του φετινού καλοκαιριού και τις διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς που δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον κορονοϊό, όπως η Ελλάδα και η Μαγιόρκα, εμφανίζεται ο επικεφαλής της TUI Φριτς Γιούσεν, ενώ ξαφνιάζει τους ειδικούς και η αυξημένη ζήτηση για πακέτα διακοπών που καταγράφεται στην Γερμανία, αμέσως μετά τα πρώτα σημάδια απελευθέρωσης των μετακινήσεων και με την προοπτική άρσης των συνοριακών περιορισμών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του οικονομικού περιοδικού «WirtsachaftsWoche», όσο τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά, το προβάδισμα έχουν οι τουριστικοί προορισμοί εντός Γερμανίας, ωστόσο οι ειδικοί αναμένουν αύξηση του ενδιαφέροντος και για το εξωτερικό. «Η αύξηση για διακοπές στην Γερμανία είναι πάνω από κάθε προσδοκία», αναφέρει το περιοδικό και παραθέτει στοιχεία έρευνας από την DS Destination Solutions, την μεγαλύτερη βάση δεδομένων για καταλύματα από την Βόρεια Θάλασσα έως τις 'Αλπεις.

Τον περασμένο Μάρτιο, πριν φθάσει ο κορονοϊός στην χώρα, οι κρατήσεις σημείωναν ήδη αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2019, ενώ τον Απρίλιο, όπως ήταν αναμενόμενο, μειώθηκαν κατά 70-90%. Την περασμένη εβδομάδα όμως, ειδικά σε ό,τι αφορά εξοχικά διαμερίσματα στη Βόρεια Θάλασσα, έγιναν οι διπλάσιες κρατήσεις από ό,τι κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, επισημαίνει το περιοδικό.

Αντιθέτως, όσο ακόμη δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα ισχύσει στα ξενοδοχεία, αυτού του είδους οι διακοπές σημειώνουν περιορισμένη ζήτηση, επισημαίνει ο διευθυντής της αλυσίδας ξενοδοχείων Steigenberger Τόμας Βιλς.

Επιπλέον, σε πολλά κρατίδια έχουν επιβληθεί αυστηροί περιορισμοί, όπως το 50% ως μέγιστο ποσοστό πληρότητας στην Κάτω Σαξονία ή το 60% στο Μεκλεμβούργο - Πομερανία, αλλά και ο κανονισμός σε πολλά κρατίδια ότι, μετά την αποχώρηση κάθε πελάτη, το δωμάτιο θα πρέπει να παραμένει ελεύθερο για τουλάχιστον επτά ημέρες.

Ο επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού ομίλου ΗRS Τομπίας Ράγκε εκτιμά πάντως ότι και ο ξενοδοχειακός κλάδος θα ακολουθήσει σύντομα τις εξοχικές κατοικίες και θα σημειωθεί και σε αυτόν μεγάλη αύξηση.

Το στοιχείο που οι ειδικοί θεωρούν έκπληξη είναι η μεγάλη άνοδος που καταγράφεται αυτή τη στιγμή στα πακέτα κρουαζιέρας. «Οι προκρατήσεις είναι αυτή τη στιγμή κατά διψήφιο ποσοστό περισσότερες από πέρυσι», αναφέρει ο υπεύθυνος της ειδικής ιστοσελίδας «Ε-Hoi» Τιμ Κρέτκε και διευκρινίζει ότι μόνο οι μισές από αυτές αφορούν προηγουμένως ακυρωθείσες κρατήσεις.

Επιπλέον, από την στιγμή που στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε η συζήτηση για το άνοιγμα των συνόρων, ιδιαίτερη αύξηση σημειώνεται και στο ενδιαφέρον για κρουαζιέρες στην Μεσόγειο. Ειδικά για αυτές τις κρουαζιέρες, ενδιαφέρον διαπιστώνεται και για κρατήσεις ακόμη και για το 2021 ή το 2022.

Αναφερόμενος στα νέα στοιχεία, ο επικεφαλής της TUI Φριτς Γιούσεν εκφράζει την αισιοδοξία του για την εξέλιξη του φετινού καλοκαιριού. Όπως λέει, η Αυστρία είναι πιθανό να κάνει καλό ξεκίνημα, καθώς έχει συμφωνήσει ήδη για ανοιχτά σύνορα με την Γερμανία, ενώ αναμένει παρόμοια βήματα και σε ό,τι αφορά την Κροατία και τελικά μια απελευθέρωση για ταξιδιωτικούς προορισμούς οι οποίοι δεν έχουν πληγεί σχεδόν καθόλου από τον κορονοϊό, όπως η Ελλάδα και η Μαγιόρκα, αναφέρει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ