Γερμανία: Κοντά σε συμφωνία για πακέτο στήριξης στην Ευρωζώνη

Γερμανία: Κοντά σε συμφωνία για πακέτο στήριξης στην Ευρωζώνη

Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για την έκριση ενός προγράμματος πολλών δις ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊου, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

«Η συμφωνία είναι πιθανή» δήλωσε ο Σολτς, αναφέροντας παράλληλα ότι η Ολλανδία η οποία έθετε σκληρούς όρους για την Ιταλία και την Ισπανία, δείχνει να έχει αμβλύνει την στάση της.

Το κρίσιμο αποψινό Eurogroup θα ξεκινήσει στις 18.00 ώρα Βρυξελλών (19.00 ώρα Ελλάδος), με τον πρόεδρο του, Μάριο Σεντένο, να αναφέρει σε ανάρτησή του ότι «πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία». O Σεντένο ανέφερε ότι έχει εντατικές επαφές με τους ομολόγους του πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

«Εντατικές επαφές με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών πριν την επανέναρξη του Eurogroup σήμερα το απόγευμα. Η εμπιστοσύνη των πολιτών μας εξαρτάται από εμάς. Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του Eurogroup. 

Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο twitter ο Λουίς  Ρέγκο, εκπρόσωπος του προέδρου του ευρωπαϊκού οργάνου Μάριο Σεντένο, ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.