Ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στους Χριστιανοδημοκράτες έως το 2025
Γερμανία

Ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στους Χριστιανοδημοκράτες έως το 2025

Το κυρίαρχο πολιτικό κόμμα της Γερμανίας, οι Χριστιανοδημοκράτες, σχεδιάζει τη στρατηγική του ώστε να πετύχει ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στα τοπικά και εθνικά διοικητικά όργανα έως το 2025, δήλωσαν δύο πηγές που πρόσκεινται στο κόμμα στο πρακτορείο Reuters.

Παρόλο που αυτή τη στιγμή αρχηγός του κόμματος είναι μια γυναίκα, η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, και παρόλο που από τους κόλπους του προέρχεται η πρώτη γυναίκα Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, οι γυναίκες δεν ξεπερνούν το ένα τέταρτο των μελών – κάτι που η ηγεσία του κόμματος θέλει να αλλάξει.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι γυναίκες θα πρέπει να καταλαμβάνουν το 40% όλων των διοικητικών οργάνων, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο από το 2023, φτάνοντας το 50% έως το 2025. Η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί για να καταρτιστούν οι λίστες του κόμματος για τις εκλογές σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το σχέδιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί επισήμως, αν και αυτό πιθανότατα θα συμβεί στο συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τις πηγές.

Ωστόσο, τα κομματικά όργανα δεν θα είναι υποχρεωμένα να τηρούν την ποσόστωση στην περίπτωση που δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετές γυναίκες.