Γερμανία: Ισχυρή έκρηξη σε πολυώροφο κτίριο - 1 νεκρός, 25 τραυματίες

Γερμανία: Ισχυρή έκρηξη σε πολυώροφο κτίριο - 1 νεκρός, 25 τραυματίες

 

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί σε κτίριο στο Μπλανκενμπούργκ της Γερμανίας.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία κάνει λόγω για έναν νεκρό και τουλάχιστον 25 τραυματίες. Ωστόσο οι αρχές επισημαίνουν ότι αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των τραυματιών καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον Ούβε Μπέκερ, εκπρόσωπο της αστυνομίας της περιοχής Χαρτζ, τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε σε πενταόροφο κτίριο στην πόλη Μπλανκενμπούργκ όπου κατοικούν περίπου 22.000 άνθρωποι. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με τοπικά Μέσα ενημέρωσης, επιχειρούν στα συντρίμμια 160 διασώστες ανάμεσά τους πυροσβέστες και νοσηλευτές.

Την ίδια ώρα τρία ελικόπτερα σηκώθηκαν στον αέρα προκειμένου να διακομιστούν, εγκαίρως, στα νοσοκομεία οι τραυματίες.

Να σημειωθεί πως οι Αρχές εκκένωσαν αμέσως το κτίριο αλλά κι ένα νηπιαγωγείο κι ένα σχολείο που βρίσκονται κοντά. Συνολικά 100 παιδιά μεταφέρθηκαν σε άλλες εγκαταστάσεις.

Η αστυνομία βρήκε φιάλες αερίου και πυρομαχικά από τον πόλεμο σε ένα από τα διαμερίσματα 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε φιάλες αερίου και πυρομαχικά από τον πόλεμο σε ένα από τα διαμερίσματα στο συγκρότημα κατοικιών, όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Το εν λόγω διαμέρισμα νοίκιαζε ένας 78χρονος, ο οποίος πιθανόν είναι εκείνος που σκοτώθηκε από την έκρηξη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, πρόκειται μάλλον για έκρηξη φιάλης αερίου.