Γερμανία: Η Μπέρμπελ Μπας θα προταθεί από το SPD ως Πρόεδρος της Bundestag

Γερμανία: Η Μπέρμπελ Μπας θα προταθεί από το SPD ως Πρόεδρος της Bundestag

Η Μπέρμπελ Μπας, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) από το Ντούιζμπουργκ, αναμένεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, να προταθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του SPD ως Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας με τη νέα σύνθεση, στις 26 Οκτωβρίου.

Η 53χρονη κυρία Μπας είναι μέλος της Bundestag από το 2009, με απευθείας εκλογή στην περιφέρεια Ντούιζμπουργκ και ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του SPD. Έγινε μέλος της Νεολαίας του κόμματος το 1988, ενώ από το 2010 είναι Πρόεδρος της οργάνωσης του SPD στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του SPD Ρολφ Μούτσενιχ, ο οποίος λέγεται ότι είχε ο ίδιος βλέψεις για τη θέση, θα προτείνει την κυρία Μπας στους συναδέλφους του και εφόσον συναινέσουν, θα είναι επισήμως υποψήφια διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για τη θέση αντιπροέδρου που δικαιούται το SPD αναμένεται να προταθεί η 54χρονη Αϊντάν Εζιογκιούζ, μέλος της Bundestag από το 2009 και εντεταλμένη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για θέματα μετανάστευσης κατά την περίοδο 2013-2018.