Γερμανία: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις από και προς την Κίνα

Γερμανία: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις από και προς την Κίνα

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της από και προς τα αεροδρόμια της Κίνας, λόγω του νέου κορονΟϊού, σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, καθώς εντοπίσθηκε ύποπτο περιστατικό σε πτήση της εταιρίας που εκτελούσε την πτήση Φρανκφούρτη - Ναντζίνγκ.

Παράλληλα την επιστροφή 90 Γερμανών που βρίσκονται στην Ουχάν σχεδιάζει για το ερχόμενο Σάββατο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το περιοδικό, η επιχείρηση αποφασίστηκε ήδη την περασμένη Δευτέρα, κατά την συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσης του υπουργείου Εξωτερικών και επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί σήμερα, με την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων. Μεταξύ των εμποδίων που έχουν συναντήσει οι Γερμανοί αναφέρεται και η στάση της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία διαφωνεί με το ενδεχόμενο εκκένωσης της Ουχάν από ξένους πολίτες, καθώς θεωρεί ότι έτσι οι Κινέζοι της περιοχής θα αισθανθούν εγκαταλελειμμένοι.

Οι κινεζικές αρχές αρνήθηκαν ακόμη την προσγείωση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας στην Ουχάν, υπό τον φόβο ότι οι εικόνες θα προκαλέσουν πανικό, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο ιός είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι πιστεύεται. Για αυτόν τον σκοπό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την αεροπορική εταιρία Lufthansa, προκειμένου να ναυλωθεί εμπορικό αεροσκάφος, σε περίπτωση κατά την οποία τελικά δεν δοθεί η άδεια στην Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης, οι ΗΠΑ επρόκειτο να κάνουν το ίδιο.