Γερμανία: Έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια 5 νεαρών υπόπτων για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης

Γερμανία: Έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια 5 νεαρών υπόπτων για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης

Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της γερμανικής αστυνομίας πραγματοποίησαν σήμερα έρευνες στα σπίτια στο δυτικό τμήμα της Βόννης πέντε νεαρών, οι οποίοι είναι ύποπτοι για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης εμπνευσμένης από προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Κανένας από τους πέντε υπόπτους --ηλικίας 16 ως 22 ετών-- δεν συνελήφθη καθώς οι δικαστές είχαν εκδώσει μόνον εντάλματα έρευνας δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους υπόπτους είναι ανήλικοι.

Δύο από τους υπόπτους είναι Γερμανοί πολίτες, άλλοι δύο έχουν διπλή υπηκοότητα --ρωσική και γερμανική-- και ένας έχει τουρκική.

"Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση εμπνευσμένη από προπαγανδιστικό υλικό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος", αναφέρει η εισαγγελία του Ντίσελντορφ σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει ότι περίπου 350 αστυνομικοί μετείχαν στην επιχείρηση έρευνας.

Οι ανακριτές της αστυνομίας θα αναλύσουν το υλικό που κατασχέθηκε στην έρευνα για να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο εναντίον των υπόπτων σε οποιαδήποτε πιθανή δίκη.