8ος χρόνος, ημέρα 2436η
Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022

Γερμανία: Διχασμός για το εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο - Πολλοί θεωρούν ανεπαρκή την αντίδραση του Σολτς στη ρωσική εισβολή

Γερμανία: Διχασμός για το εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο - Πολλοί θεωρούν ανεπαρκή την αντίδραση του Σολτς στη ρωσική εισβολή
AP Newsroom

Ένα μεγάλο ποσοστό της γερμανικής κοινής γνώμης πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση, την ώρα που η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προσπαθεί να εξισορροπήσει τα οικονομικά της συμφέροντα μαζί με τις κυρώσεις που επιβαλλονται στη Ρωσία.

Χαρακτηριστικά, περίπου το 45% θεωρεί ανεπαρκή την αντίδραση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στη ρωσική εισβολή, σύμφωνα με δημοσκόπηση καναλιού ARD όπως αναφέρει το Reuters.

Συνολικά μόλις το 37% πιστεύει ότι είναι επαρκής, μια πτώση 16 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με μια προηγούμενη δημοσκόπηση πριν από τέσσερις εβδομάδες.

Έπειτα από πολλά χρόνια με ρωσικές εισαγωγές ενέργειας, η Γερμανία ταλανίζεται από μια συζήτηση σχετικά με το πώς να χαλαρώσει μια σχέση που οι επικριτές λένε ότι χρηματοδοτεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ως γνωστόν, η Ρωσία προμηθεύει το 40% των αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο.

Πάντως, περίπου το 50% των Γερμανών υποστηρίζει την άμεση διακοπή των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου και το 42% είναι αντίθετο, έδειξε η δημοσκόπηση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είπε ότι η Γερμανία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να υποστηρίξει ένα εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ρωσικό άνθρακα, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο είναι ανοιχτό σε αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία.