Γερμανία: Δεν αποκλείει να χρησιμοποιήσει τον Nord Stream 2 ως μέσο πίεσης στη Ρωσία

Γερμανία: Δεν αποκλείει να χρησιμοποιήσει τον Nord Stream 2 ως μέσο πίεσης στη Ρωσία

Η Γερμανία δεν μπορεί να αποκλείσει να χρησιμοποιήσει τον Nord Stream 2 ως μέσο πολιτικής πίεσης έναντι του Κρεμλίνου σε περίπτωση περαιτέρω επιθετικότητας της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Γερμανίας, Μίκαελ Ροθ, σύμφωνα με το Reuters.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ανέφερε τα εξής: «Βασιζόμαστε σε μια διπλωματική-πολιτική λύση, και η διπλωματική εργαλειοθήκη περιλαμβάνει επίσης κυρώσεις. Εάν όντως καταλήξουμε στις κυρώσεις, και εξακολουθώ να ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε, τότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εκ των προτέρων πράγματα που μπορεί να απαιτήσουν οι εταίροι μας στην ΕΕ».

Να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι ο αγωγός Nord Stream 2, που έχει ήδη ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμη η λειτουργία του, προορίζεται να φέρει περισσότερο φυσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη, αλλά οι αντιδρώντες στο έργο, μεταξύ των οποίων η Ουκρανία και οι ΗΠΑ, υποστηρίζουν ότι θα καταστήσει την Ευρώπη πολύ εξαρτημένη από τη Ρωσία.