Γερμανία: Δεκάδες επιδρομές της αστυνομίας εναντίον νεοναζιστικών συμμοριών

Γερμανία: Δεκάδες επιδρομές της αστυνομίας εναντίον νεοναζιστικών συμμοριών

Εκατοντάδες αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμερα τα χαράματα επιδρομές σε 27 κατοικίες και επιχειρήσεις στη Γερμανία, περιλαμβανομένου του γραφείου ενός δικηγόρου, σε μια επιχείρηση με στόχο μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, ύποπτα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο MDR.

Εισαγγελείς είπαν στο MDR πως οκτώ πρόσωπα, ηλικίας από 24 έως 55 ετών, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής κατά τις επιδρομές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 500 αστυνομικούς. Οι ύποπτοι ήταν μέλη των νεοναζιστικών οργανώσεων Turonen και Garde 20, μετέδωσε το MDR.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως οι δύο συμμορίες ελέγχουν εδώ και χρόνια το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών στο ανατολικό κρατίδιο της Θουριγγίας, διευθύνοντας ένα δίκτυο που διακινεί κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και όπλα.

Επιδρομή έγινε επίσης στα γραφεία ενός δικηγόρου στο κεντρικό κρατίδιο της Έσσης.

Το MDR μετέδωσε πως οι έρευνές του αποκάλυψαν ότι οι επιδρομές ήταν το αποτέλεσμα παρακολουθήσεων από τις υπηρεσίες ασφαλείας που διήρκεσαν δύο χρόνια.

Τα μέλη των Turonen και Garde 20 αναγνωρίζονται από τα μαύρα ρούχα τους με τα ακροδεξιά εθνικιστικά εμβλήματα. Έχουν γίνει οι κύριοι οργανωτές ακροδεξιών συναυλιών χέβι μέταλ, στις οποίες εμφανίζονται νεοναζιστικά συγκροτήματα από τη Γερμανία και άλλες χώρες.