Γερμανία: Ανακοινώθηκαν οι δύο πρώτοι θάνατοι λόγω κορονοϊού

Γερμανία: Ανακοινώθηκαν οι δύο πρώτοι θάνατοι λόγω κορονοϊού

Τους δύο πρώτους θανάτους ασθενών από τον Covid-19 ανακοίνωσαν σήμερα οι γερμανικές αρχές, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 900.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Βόρεια-Ρηνανία Βεστφαλία ανέφερε ότι μια 89χρονη γυναίκα υπέκυψε εξαιτίας του κορονοϊού στην πόλη Έσεν, ενώ την συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαίωσε και ο τοπικός δήμος.

Ο δεύτερος νεκρός αναφέρθηκε στην περιοχή του Χάινσμπεργκ, μια πόλη κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία που εδώ και μερικές εβδομάδες είναι μια από τις κυριότερες εστίες της επιδημίας στη Γερμανία.

Σήμερα εξάλλου, ένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία διαγνώστηκε με κορονοϊό, αναγκάζοντας την διοίκηση να βάλει σε καραντίνα εκτός από τον ίδιο και περίπου άλλους 30 συναδέλφους του με τους οποίους είχε επαφή.

Στο εργοστάσιο απασχολούνται περί τα 4.000 άτομα, ενώ η Ford δήλωσε ότι θα απολυμάνει το εργοστάσιο. Παράλληλα, η αυτοκινητοβιομηχανία απαγόρευσε τα ταξίδια των υπαλλήλων προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες προσβολής από τον κορονοϊό. Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία δήλωσε ότι δύο εργαζόμενοι στην Κίνα έχουν διαγνωσθεί με τον ιό, αλλά η υγεία τους βελτιώνεται.