Γερμανία: 101 νεκροί και 798 κρούσματα από τον νέο κορονοϊό σε 24 ώρες

Γερμανία: 101 νεκροί και 798 κρούσματα από τον νέο κορονοϊό σε 24 ώρες

Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο στην COVID-19 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 101, ενώ εντοπίστηκαν 798 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Γερμανία ανήλθε έτσι σε 7.634 νεκρούς επί συνόλου 171.306 κρουσμάτων μόλυνσης, κατά την ίδια πηγή.

Παράλληλα, πέραν του Βερολίνου, τέσσερις δήμοι προσπαθούν να ελέγξουν ξέσπασμα της επιδημίας Covid-19 με την εμφάνιση άνω των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα επτά ημερών, που αντιστοιχούν στο όριο που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ για την επιβολή τοπικά περιορισμένων lockdown.

Στα κρατίδια της Κάτω Σαξωνίας, Σλέσβιχ Χολστάιν, Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και Βάδης-Βιρτεμβέργης, σφαγεία και βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος έχουν εντοπισθεί ως επίκεντρα του νέου ξεσπάσματος, φέρνοντας στην επιφάνεια τις συνθήκες εργασίας στην γερμανική βιομηχανία κρέατος. Οι υγειονομικές υπηρεσίες θεωρούν ότι είναι πιθανόν ο ιός να μην μεταδόθηκε στις ίδιες τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος, αλλά στα πολυπληθή καταλύματα όπου στεγάζονται οι εργάτες από την ανατολική Ευρώπη που εργάζονται στην γερμανική βιομηχανία κρέατος.

Μέρκελ: Η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει τα άλλα κράτη της ΕΕ να ξανασταθούν στα πόδια τους

Η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει τους γείτονές της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσουν την οικονομία τους μετά την κρίση του κορονοϊού, δήλωσε χτες η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε συνάντηση με βουλευτές του συντηρητικού συνασπισμού της, σύμφωνα με αρκετούς συμμετέχοντες.

Είναι σημαντικό για τη Γερμανία, ως εξαγωγική χώρα, και οι εταίροι της στην ΕΕ να τα πάνε καλά, είπε η Μέρκελ στους βουλευτές, ενόψει των διαβουλεύσεων για ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της ΕΕ, του οποίου και το εύρος και η χρηματοδότηση είναι ανοιχτά, δήλωσε η καγκελάριος.

Η Γερμανία ήταν η πιο επιτυχημένη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, εν μέρει χάρη στις μαζικές διαγνωστικές εξετάσεις, οι οποίες οδήγησαν σε μερική επανεκκίνηση της οικονομίας.

Δεν ήταν προς το συμφέρον κανενός να είναι δυνατή μόνο η Γερμανία μετά την κρίση, δήλωσε η Μέρκελ κατά τη συνάντηση αυτή, ανέφεραν οι συμμετέχοντες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ