Γενς Σπαν: Η Γερμανία μπορεί να αποτρέψει ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού

Γενς Σπαν: Η Γερμανία μπορεί να αποτρέψει ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία μπορεί να αποτρέψει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο, αρκεί οι άνθρωποι να παραμείνουν σε εγρήγορση, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των διακοπών, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ο Σπαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι σημαντικό να παραμένουν όλοι σε εγρήγορση όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό και ανέφερε ότι τον έχουν ανησυχήσει φωτογραφίες που δείχνουν παραθεριστές να κάνουν πάρτι στη Μαγιόρκα το Σαββατοκύριακο χωρίς να δίνουν σημασία στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Κατανοώ την επιθυμία, αλλά όπου γίνονται πάρτι ο κίνδυνος μόλυνσης είναι ιδιαιτέρως υψηλός», είπε, «Και γι' αυτό πρέπει να καταβάλλουμε μεγαλύτερες προσπάθειες τώρα, στην περίοδο των διακοπών, να αποτρέψουμε τις μολύνσεις. Δεν χρειάζεται να θεωρούμε δεδομένο ένα δεύτερο κύμα το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Μαζί, ως κοινωνία, μπορούμε να το αποτρέψουμε, όπως κάναμε και πριν: θα δαμάσουμε το κύμα και θα κρατήσουμε την πανδημία υπό έλεγχο».

Πρόσθεσε ότι πάνω από 15,5 εκατ. άτομα έχουν εγκαταστήσει την γερμανική εφαρμογή προειδοποίησης για κρούσματα κορονοϊού και ότι περίπου 500.000 άτομα διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό την προηγούμενη εβδομάδα, ο μεγαλύτερος αριθμός από τότε που ξεκίνησε η κρίση.