Γαλλία: Το λιμενικό διέσωσε 88 μετανάστες που επιχείρησαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη

Γαλλία: Το λιμενικό διέσωσε 88 μετανάστες που επιχείρησαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη

Ογδόντα οκτώ μετανάστες διασώθηκαν στα ανοιχτά του Μπουλόν-σιρ-Μερ, στη βόρεια Γαλλία, ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στα παράλια της Αγγλίας με τρεις λέμβους, όπως έγινε γνωστό από τις λιμενικές αρχές.

Το περιφερειακό κέντρο επιτήρησης και διάσωσης (Cross) ενημερώθηκε αρχικά ότι ένα πλοιάριο αντιμετώπιζε «δυσκολίες» στα ανοιχτά του Μπουλόν-σιρ-Μερ. Σκάφος του λιμενικού περισυνέλεξε 11 ναυαγούς, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες, και τους μετέφερε πίσω στη Γαλλία.

Λίγο αργότερα το Cross έλαβε την πληροφορία ότι άλλα δύο πλοιάρια κινδύνευαν στην ίδια περιοχή. Ένα ρυμουλκό διέσωσε 32 ανθρώπους από το πρώτο πλοιάριο (μεταξύ αυτών ήταν και μία έγκυος) και άλλους 45 από το δεύτερο.

Όλοι οι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους.

Από τα τέλη του 2018 έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που προσπαθούν να διαπλεύσουν τη Μάγχη για να φτάσουν στη Βρετανία, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των γαλλικών αρχών για τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο, λόγω των ισχυρών ρευμάτων, της χαμηλής θερμοκρασίας του νερού αλλά και της πυκνής ναυσιπλοΐας στην περιοχή. Το 2020 καταγράφηκαν περισσότερες από 9.500 απόπειρες, δηλαδή τετραπλάσιες σε σύγκριση με το 2019. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις παραμένουν αγνοούμενοι, ενώ το 2019 οι νεκροί ανήλθαν στους τέσσερις.