Γαλλία: To 59% θεωρεί ότι ο Μακρόν αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας

Γαλλία: To 59% θεωρεί ότι ο Μακρόν αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας

Η πλειονότητα των Γάλλων (59%) εξακολουθεί να πιστεύει πως ο Εμανουέλ Μακρόν δεν μπορεί να «αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που συναντά η χώρα», ωστόσο το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι τον εμπιστεύονται (37%) είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της περιοδικής δημοσκόπησης του Elabe για την οικονομική εφημερίδα LES ECHOS και το Radio Classique, που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν βλέπει το ποσοστό εμπιστοσύνης της να αυξάνεται ελαφρά στο 29% (+2 μονάδες), ενώ σε ότι αφορά την ακροδεξιά Μαριν Λεπέν περισσότεροι από ένας στους τρεις Γάλλους (34%) δηλώνουν ότι έχουν «θετική εικόνα». Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό της μετά το ρεκόρ του Απριλίου (35%).

«Ενώ θα μπορούσε να έχει πέσει μετά τις προεδρικές εκλογές, βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης. Η σχετική δημοτικότητά της είναι εδραιωμένη και φαίνεται να διαρκεί», σημειώνει αναλυτής του Elabe, σύμφωνα με τον οποίο «η Λεπέν σιγά σιγά, οικοδομεί κάτι στέρεο, πέρα από τις εποχικές διακυμάνσεις».