Γαλλία: Συνιστά στους πολίτες να αποφύγουν φέτος τις διακοπές στο εξωτερικό

Γαλλία: Συνιστά στους πολίτες να αποφύγουν φέτος τις διακοπές στο εξωτερικό

Η γαλλική κυβέρνηση δεν επιθυμεί οι πολίτες να πραγματοποιήσουν ταξίδια στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι και συνιστά να κάνουν τις διακοπές τους στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος Ελιζαμπέτ Μπορν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι είναι μάλλον απίθανο οι συμπατριώτες του να καταφέρουν να κάνουν διακοπές σε μακρινούς προορισμούς φέτος, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα και τα ταξίδια εντός της Ευρώπης θα πρέπει να είναι περιορισμένα, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επανεμφάνισης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Μπορν, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, είπε επίσης ότι από την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση πρόκειται να λάβει απόφαση για το κατά πόσον θα χαλαρώσει το μέτρο περιορισμού των εγχώριων μετακινήσεων. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής οι Γάλλοι επιτρέπεται να διανύσουν αποστάσεις έως και 100 χιλιομέτρων από το σπίτι τους.

Επίσης, η υπουργός πρόσθεσε ότι τα πάρκα στο Παρίσι θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστά, επειδή η πρωτεύουσα παραμένει στην «κόκκινη ζώνη» της πανδημίας.

Ωστόσο, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έχει αντίθετη άποψη καθώς έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει να ανοίξουν τα πάρκα επειδή οι Παριζιάνοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν σε διαμερίσματα χωρίς κήπους, τείνουν να συγκεντρώνονται γύρω από τα κλειστά πάρκα, όπου είναι δύσκολο να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.